+90 541 835 84 07
trende
trende
Ekin Çadır
Ekin Çadır olarak Türkiye'nin her yerine hangar çadırı, depo çadırı, mantar çadırı, solucan çadırı ve hayvan çadırı kurulumu yapmaktayız. Sizde binlerce müşterimiz arasına katılın.

Ardahan Solucan Çadırı

Ardahan Solucan Çadırı

Solucanlar, hiç fark etmediğimiz varlıklardır, ancak yaşamın sürekliliğine çok değerli katkıları vardır. Her 24 saatte bir yaprak, çim, ve toprak tüketmeleri toprağın verimini arttırır, bitkilerin büyümesine yardımcı olur, hatta erozyonu önler. Her on yılda bir, solucanlar dinlenmeden çalışmak suretiyle  2.5 cm’lik bir üst toprak tabakası oluşturur.

Organik gıda üretiminde, hem toprağı dölleyen hem de yararlı olmayan böceklerin istilasından koruyan solucan gübresi, her gün daha büyük bir gelecek vaad ediyor. Gübre üretimi hem iyi bir gelir kaynağıdır hem de doğal yaşamın sürdürülebilirliğine katkıda bulunur. Amerika’da uzun yıllar gelir kaynağı olarak ve bir hobi olarak var olan solucan gübre yetiştirme işi, Avrupa’da on yıldır kullanılmaktadır. Son birkaç yıldır, kullanıcıların memnuniyeti arttıkça ülkemizde talep artmaktadır.

Solucan Çadırlarının Ülkemizdeki Önemi Nedir?

Solucan gübresi çadırları, ülkemizde bu yeni faaliyet alanında girişimcilik yapmak isteyen insanlar için bir çözüm olarak üretilmektedir. Ardahan solucan çadırı konusunda  fazlaca talep gören ve ülkemizde solucan yetiştiriciliğine en çok önem veren şehirlerin başında gelmektedir. Solucan gübresi çadırıyla beslenen solucanlar uygun koşullarla hızlı bir şekilde çoğalır ve besleyicilerin kısa sürede iyi bir gelir kapısına sahip olmasına vesile olur.  Solucan sayısı, her geçen yıl artacak ve dolayısıyla gübre yetiştiriciliği de aynı oranda önemini katlayarak arttıracaktır.

Ardahan Solucan Çadırı İle Kompost Üretimi Arasındaki İlişki Nedir?

Uzman ekipler tarafından kurulacak solucan gübresi çadırları, solucanların besleme ve yetiştirme koşullarına göre tasarlanmıştır. Kısa sürede solucanların gelişimini hızlandıran bu faktörler de çadır kalitesinde bir artışa neden olacaktır. Solucan gübresi üretmek için belirli sayıda solucanınız ve bir solucan çadırınız var ise bundan sonra geriye, solucanlarınızı periyodik olarak beslemek ve üremelerini izlemek kalacaktır. Solucanlar her gün ağırlıkları kadar çok yemek yemektedirler ve bu yemek yemeleri sonucunda dışkılama gerçekleştirirler. Solucanlar tarafından üretilen bu katı atıklara siyah elmas, kompost veya solucan gübresi denir. Tarım için son derece değerli olan bu atık malzeme, çiftçiler için çok değerlidir. Kompost bitkilerin büyümesini hızlandırır ve zararlılardan korur. Bu nedenle, kompost satış rakamları her geçen gün artmaktadır.

22 Kasım 2020
Ardahan Solucan Çadırı için yorumlar kapalı
209 kez görüntülendi
Konuşmayı Başlat
Konuşmayı Başlat
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz.
Call Now Button