+90 541 835 84 07
trende
trende
Ekin Çadır
Ekin Çadır olarak Türkiye'nin her yerine hangar çadırı, depo çadırı, mantar çadırı, solucan çadırı ve hayvan çadırı kurulumu yapmaktayız. Sizde binlerce müşterimiz arasına katılın.

Manisa Mantar Çadırı

Manisa Mantar Çadırı

Pazarlama Sorunu Olmayan Bir İşiniz Olsun

Önceleri sadece Asya ve Uzakdoğu mutfaklarında yer alan istiridye mantarı mutfaklarımızda da çok kullanılır hale gelmiştir. Hem ucuz olması, hem lezzeti hem de besin kaynağı olarak protein açısından zengin bir besin olması halkımız tarafından tutulmasını da sağlamıştır. Semt pazarlarında bile çoklukla bulacağınız istiridye mantarı devlet destekli olarak kuracağınız az sermayeli bir iş olarak kısa vadede kazandıracaktır. İstiridye mantarının pazarlanması problemi yoktur.

Tesisinizi Bilen Birinin Öncülüğünde Kurun

İstiridye mantarının lezzetli olması, kuracağınız çadırdan maksimum verim elde etmeniz için çadır kurulumu yapan şirket size danışmanlık desteği vermektedir. Her konuda olduğu gibi çadır kurulumu ve ürünlerinizin ilk kez yetiştirilmesi konularında da destek alırsanız, kısa vadede para kazanmaya başlamış olursunuz, hem de daha önceden mantar yetiştiriciliğini denemiş birinin önderliğinde sorunlarınızı kolaylıkla çözümlemiş olursunuz. Manisa mantar çadırı kurulumu için uygun bir yerdir, çünkü çadır taşyünü veya camyünü branda ile örtülü olacağından zaten dış ortam şartlarından etkilenmeyecektir.

Mantar Yetiştirirken Ortam Koşullarına Dikkat Etmek Gereklidir

Manisa Mantar Çadırı      Mantar yetiştiriciliği kolay olduğu kadar, belirli kurallara da dikkat edilmesini gerektiren bir süreçtir. Ortamın ısı, ışık, nem değerlerinin sağlanması çok önemlidir. İstiridye mantarının doğada yaşam koşullarını incelediğimizde, ağaç diplerine yakın ağaç gövdelerine tutunarak yaşayan bir mantar türü olduğunu görüyoruz. O takdirde sağlayacağımız besinde de ağaç kabuklarının olması gerekir. Ağaç kabukları, kökleri, meyve sebze artıkları ile oluşturulmuş olan ve mantarı üretmek için oluşturduğumuz besin kültürüne kompost diyoruz. Çadır içine kurulacak ranza sistemine bu mantar torbaları asılacaktır. Şirket aynı zamanda

İhtiyacınız olan kompost malzeme desteğini size sağlayacaktır.

Mantarın yetişmesi için gereken beyaz ışık ortalama 7-8 saatlik süre kadar gerekecektir. Ortamın neminin 70-80% olması mantarın çürümemesi için önemlidir, fazla nem düzeyi mantarın çürüyüp heba olmasına neden olur. O nedenle ortamda higrometre bulundurmalı  havanın nemini kontrol altına almalısınız. Ayrıca mantarlar çadır ortamında yani kapalı ortamda bulunacağından dışarıdan oksijenin alınarak ortama verilmesi sağlanmalıdır. Ancak havanın direkt mantarların üzerine verilmesi, mantarların renginin sararmasına neden olur. O nedenle tesisteki hava kanallarının mantar askılarına olan uzaklıklarına dikkat edilmelidir. Bu hususların sağlanması için de işin ustasından destek almalısınız.

07 Kasım 2020
Manisa Mantar Çadırı için yorumlar kapalı
278 kez görüntülendi
Konuşmayı Başlat
Konuşmayı Başlat
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz.
Call Now Button